Natuurlijk Scandinavië

Comfortabel het hoofd warm houden

  • Uitrusting

Mutsen zijn er vele. In allerlei soorten en maten, materialen en kleuren. Bij 66oN telt maar één ding: het moet vooral functioneel zijn. En dat zijn de kledingstukken van 66oN stuk voor stuk.

In 1926 kwam het eerste kledingstuk uit de fabriek rollen, een begin van een lange reeks. In die tijd was het vooral de bedoeling om vissers en andere werkers in de arctische omstandigheden goed te beschermen tegen de barre kou. En dat lukte. De laatste jaren zijn ook steeds meer producten gemaakt voor iedereen die er warmpjes en comfortabel bij wil lopen. Gemiddeld heeft elke IJslands huishouding minstens één kledingstuk van 66oN in huis. 

Deze muts, Surtsey genaamd, heeft een prettige pasvorm en beschermt ook goed tegen de koude wind. Dus meer dan een gewone muts. Een dun lichtgewicht membraam beschermt niet alleen goed tegen de wind, maar biedt tegelijkertijd de mogelijkheden om transpiratie goed af te voeren. Een ideaal muts voor de meest uiteenlopende outdooractiviteten, bruikbaar bij een beetje kou, maar ook extreme kou met wind.

Inmiddels zijn deze kwaliteitsproducten ook in Nederland te koop en daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van. Voor activiteiten in Nederland, schaatsen bijvoorbeeld, of voor outdooractiviteiten in het noorden. De producten van 66oN bieden de warmte die je zoekt; je moet het een keer geprobeerd hebben, dan weet je waarom.