Natuurlijk Scandinavië

De mooiste plekken in Noorwegen

  • Noorwegen, Skiën, Schaatsen, Wintersport

Eigenlijk is Noorwegen één groot wintersportgebied. Het ligt er dus vooral aan wat je wilt gaan doen. En als je dat weet kun je ook nog zoeken naar leuke combinaties waar van alles te doen is. Zeker als je een plek zoekt die wat centraal ligt, kun je kiezen uit diverse mogelijkheden.

In Noorwegen zijn de mogelijkheden eindeloos als je van wintersporten houdt. De meeste echte ski-gebieden liggen een paar uur van de luchthaven vandaan. Aansluitend is naar een aantal plaatsen goed transport per trein, bijvoorbeeld naar Gol, Geilo, Ål, Oppdal en Lillehammer. Naar andere plaatsen is goed busvervoer, soms incombinatie met de trein zoals Hemsedal, Hafjell en Trysil.

Voor de langlaufliefhebbers zijn de mogelijkheden bijna onbegrensat omdat er in heel Noorwegen door de mensen zelf veel gelanglaufd wordt. Maar ook hier is een verblijf in een skigebied natuurlijk ook goed mogelijk. Op de meeste plaatsen gaan alpineskien en langlaufen gewoon samen. Voor beginners of gezinnen zijn sommige gebieden extra geschikt zoals in Skeikampen. 

Het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden is zeer groot. Dat kan varieren van luxe hotels en appartementen tot eenvoudige huisjes. Een huisje voor jezelf en dan erop uit trekken met je langlaufski's is wel heel aantrekkelijk. Kijk wel even of er voldoende hout ligt voor de kachel vanmiddag als je terugkomt.