Natuurlijk Scandinavië

Een winter vol noorderlicht

  • Noorwegen, Zweden, Finland, Wintersport

De verhoogde zonneactiviteit zou de winter van 2013-2014 veel noorderlicht opleveren in het noorden van Europa. En inderdaad was het magische licht op veel plaatsen te zien. Dat gaat zo nog wel even door ook.

De hele winter door liet het noorderlicht zich op vele plaatsen zien. Begin maart was het noorderlicht zelfs op Terschelling te zien. Maar de meeste plaatsen waar het noorderlicht aan de hemel verscheen was in het noorden van Noorwegen en Zweden.

Omdat het licht zich de hele winter laat zien is dit bijzondere verschijnsel nog weken zichtbaar, vooral in het noorden van Scandinavië en Finland. Aan de kust in Noord-Noorwegen en in het Noorse en Zweedse deel Lapland is het licht vaak het beste te zien.

Een aantal Nederlandse toeroperators gespecialiseerd in Noord-Europa bieden speciale noorderlichtreizen aan. Vooral de maand maart en nog een deel van april is een mooie periode om de winter met kans op het noorderlicht te ervaren.  Lees de achtergronden over noorderlicht met tips om dit bijzondere licht vast te leggen met de favoriete plekken om naar toe te reizen.

De winter in het noorden duurt lang; ook al is het deze winter minder koud in het noorden, het noorderlicht zal zich tot ver in april laten zien.