Natuurlijk Scandinavië

In Voss is het skiën meer dan wintersport alleen

  • Langlaufen, Skiën, Wintersport

West-Noorwegen is nog niet zo bekend als ski-bestemming. Maar daar gaat nu snel verandering in komen. Geen wonder: er liggen hier bergen sneeuw ieder jaar met spannende pistes.

De regio Voss is eigenlijk al een oude winterbestemming. Al eeuwen wordt hier druk geskied. Juist omdat hier vaak sneeuw ligt, terwijl het op andere plaatsen al verdwenen is. Regelmatig ligt hier meer dan 3 m sneeuw.

Voss ligt op 1,5 uur rijden vanaf de luchthaven van Bergen. Dat betekent dat je vanuit Nederland 4 uur later in de sneeuw staat. Rond Voss zijn nu grootste plannen gekomen om Voss zelf en wat verderop in de bergen bij Myrkdalen een geheel nieuw skigebied te maken dat alle bestaande Noorse skigebieden voorbij streeft. Zelfs met een shuttlebusverbinding tussen beide gebieden.

De eerste plannen zijn inmiddels uitgevoerd en er wordt al volop gebruik gemaakt van deze twee groeiende wintersportbestemmingen aan de rand van de fjorden. Juist door de ligging vlak bij de fjorden krijgt dit skigebied een extra dimensie. Zo zijn er talloze combinaties denkbaar met en een gecombineerde ski-vakantie met een vaart over de fjord en een kennismaking met vele andere typisch Noorse attracties.