Natuurlijk Scandinavië

Foto: Fjällräven

Ouderwets degelijk de bergen in

  • Zweden, Uitrusting

Oprichter Åke Nordin van Fjällräven maakte ooit van duurzaam tentstof een jack speciaal voor  bergbeklimmers. Dit degelijke jack is nu in nieuwe stijl nagemaakt maar met modernere materialen.

Nu wordt het jack, het Greenland Jacket, gemaakt van het duurzame, wind- en waterbestendige G-1000 Eco met gerecycled polyester en biologisch katoen. Dit slijtvaste materiaal voert vocht af tijdens inspanning. Voor extra bescherming tegen wind en vocht én voor een langere levensduur kan het jack geïmpregneerd worden met Greenland wax. Ideaal voor een tocht in de (Scandinavische) bergen.

Het jack heeft een fraaie contrastkleur op de schouders en de achterzijde van de mouwen. De capuchon en manchetten zijn afgezet met een leren bies. Deze speciale uitvoering van het Greenland Jacket heeft twee borstzakken, een vaste capuchon en een rits achter een beschermoverslag met knoopsluiting. De steekzakken zijn in een latere uitvoering toegevoegd, toen het jack in de jaren 1970 populair werd onder een breder outdoorpubliek.

Fjällräven is in 1960 opgericht in het ruige, Zweedse Örnsköldsvik door Åke Nordin. Åke was een zeer gepassioneerde zwerfsporter en altijd bezig met het verbeteren van zijn uitrusting. Sindsdien kleden vele boswachters, jagers, trekkers en vissers zich met de onverwoestbare en sneldrogende G-1000 stof die door Fjällräven werd ontwikkeld.

Tegenwoordig ontdekken steeds meer recreatieve en professionele buitenliefhebbers het robuuste merk. Fjällräven maakt een brede lijn kleding, rugzakken, tenten, slaapzakken en accessoires. Functioneel, duurzaam, tijdloos en altijd voorzien van het logo van de fjällräven (Zweeds voor poolvos).