Natuurlijk Scandinavië

Foto: Fjällräven

Wat we nodig hebben: waterdicht, ademend en duurzaam

  • Zweden, Uitrusting

De Zweedse outdoorproducent Fjällräven brengt een nieuw product op de markt: Eco-Shell. Deze innovatie is een waterdichte, ademende en duurzame shellstof met fluorkoolstofvrije impregnering. Je blijft lekker warm en comfortabel droog onder alle weersomstandigheden.

Door het uitstekende ademende vermogen kan transpiratievocht effectief weg door het membraan, terwijl regen en wind van buitenaf niet door de stof heen kunnen. De buitenstof is gemaakt van gerecycled polyester en behandeld met waterafstotende fluorkoolstofvrije impregnering die helpt om het oppervlak van het kledingstuk droog te houden.

Omdat Eco-Shell uitsluitend bestaat uit polyester is het ook geschikt voor recycling in de toekomst. Alle emissie die ontstaat bij productie en transport van Eco-Shell is klimaatgecompenseerd. Ideaal wanneer je wilt genieten van de schitterende natuur, maar het milieu niet in gevaar wilt brengen.

Keb en Abisko
Eco-Shell wordt toegepast in twee outdoorlijnen van Fjällräven: Keb en Abisko. Keb is een technische outdoorlijn die is ontworpen voor veeleisende tochten waarop bewegingsvrijheid even belangrijk is als duurzaamheid en bescherming tegen het zware terrein. De kleding van de Abisko familie is speciaal ontwikkeld voor lichtere dagtochten en tochten van hut naar hut        

Jassen en broeken
Abisko Eco-Shell Jacket is gemaakt voor dames en heren. Het is een lichtgewicht 2,5-laags jack met vierweg stretch stof en een uitstekend ademend vermogen. Het ontwerp is eenvoudig en functioneel met een verstelbare capuchon, twee steekzakken en een borstzak. Ideaal voor zomerse trektochten in de bergen en in warme weersomstandigheden.
Ook de broek is in dames- en heren-uitvoering. Ook deze zijn 2,5-laags  met uitstekende weersbescherming en optimale ventilatie. De ritsen aan de onderkant van de broekspijpen vereenvoudigen het aan- en uittrekken. Ideaal voor zomerse trektochten in de bergen en in warmere klimaten.
Fjällräven Eco-Shell Jackets en broeken zijn verkrijgbaar bij de outdoorspecialist.

Over Fjällräven
In 1960 richtte Åke Nordin thuis in
zijn kelder in de Noord-Zweedse stad Örnsköldsvik het bedrijf Fjällräven op. Sindsdien is het merk trouw gebleven aan haar missie: het ontwikkelen van tijdloze, functionele en duurzame outdoor-producten, het verantwoordelijk omgaan met mensen, dieren en het milieu én inspiratie bieden voor het buitenleven. Fjällräven maakt een brede lijn kleding, rugzakken, tenten, slaapzakken en accessoires. Altijd voorzien van het logo van de fjällräven (Zweeds voor poolvos).