Natuurlijk Scandinavië

Foto: Scandinavian Dreams

Wintersporten in een sprookje: Trysil

  • Noorwegen, Wintersport

De meeste wintersportliefhebbers keren steeds terug naar hun vaste plek in de Alpen. Vertrouwd. Maar er zijn er ook die kiezen voor meer dan skiën alleen. Kleinschalige skigebieden met alles om de hoek.

Trysil in het oosten van Noorwegen, niet ver van de luchthaven, is met zijn 66 pistes is een geweldig en gevarieerd skigebied. De sneeuw is er het hele wintersportseizoen gegarandeerd. Maar nog leuker is dat er vooral zoveel rondomheen is. Wintersporten met een meerwaarde.

Voor het hele gezin
Het leuke van wintersporten in Noorwgen is, dat het vooral een gezinsgebeuren is. Trysil is hier geen uitzondering op: het is uitermate geschikt voor het hele gezin. Het skigebied biedt voor elk niveau voldoende uitdaging. Wekelijks is er een leuk programma voor de kinderen. Zelfs de allerkleinsten kunnen genieten van de sneeuw, voor hen is er een aantal mini-skipistes aangelegd, waar ze onder begeleiding hun afdalingen kunnen maken. De gevorderde wintersporters kunnen kiezen uit 21 groene pistes, 17 blauwe pistes, 17 rode pistes en 11 zwarte pistes.

Diverse takken van wintersport
Voor de snowboarders is er ook nog een apart snowboardpark aangelegd met rode en zwarte big jumps en wallrides. Beginnende snowboarders hebben een apart stuk waar ze kleine sprongen kunnen oefenen. 
Houd je van langlaufen? Rondom Trysilfjell ligt een enorm langlaufgebied met wel 100 kilometer aan langlaufloipes.

Lekker lang op de piste
Elke dag mag je vanaf 9.00 uur de piste op en sluiten de pistes weer 15.30 uur. Vanaf 6 februari mag je zelfs tot 16.30 uur op de piste. En omdat er bijna geen wachtrijen zijn voor de skiliften, kun je veel vaker afdalen op een dag dan in de bekendere skigebieden in de Alpen.
Mocht je 's avonds ook nog zin hebben om te skiën, dan is er de mogelijkheid om elke dinsdag, vrijdag en zondag ’s avonds te skiën. De pistes zijn dan tot 20.00 uur geopend. Niet alleen de pistes zijn verlicht, maar ook de besneeuwde bomen en je krijgt dan ook al gauw het gevoel dat je in een sprookje bent beland.

Relaxt je techniek verbeteren
De pistes zijn niet alleen lekker ruim, maar doordat het nooit superdruk is heb je er alle ruimte. Ideaal om aan je techniek te werken. En wil je verder komen: aan ski-instructeurs ontbreekt het niet in Trysil. Er staan 120 ervaren skileraren klaar, die allemaal even dol zijn op skiën en je graag les willen geven. Er wordt dan ook een ruim scala aan ski- en snowboardlessen aangeboden aan jong en oud.

Wintersporten plus
Ga je naar Noorwegen in de winter, dan is een huskysafari een must! Je ervaart de natuur zoals je het nog nooit gezien hebt. De trektocht door de wildernis is een avontuur op zich. Je kunt kortere of langere tochten maken. Of misschien wil je eerst eens even kijken hoe het gaat. Ook voor minder validen zijn er verschillende huskytochten geschikt.
Uiteraard kun je in Trysil ook genieten van een hapje en natúúrlijk van een drankje in tal van gezellige horecagelegenheden. Lekker eten, drinken en après-skiën met live muziek.

Zo je huisje of appartement in
De chalets en appartementen zijn voor bijna 80 procent ski in/ski out, dat wil zeggen dat je vanaf de piste of loipes zo je huisje in kunt skiën. Een auto heb je dan ook niet nodig; alles is op loopafstand. En verblijf je in een hotel in het dorp dan rijdt er een gratis ski-bus naar de pistes toe. Vanaf het vliegveld Gardermoen bij  Oslo gaat er rechtstreeks een bus naar Trysil.