Natuurlijk Scandinavië

Alle kanten in de loipes bij Gomobu

  • Noorwegen, Langlaufen, Wintersport

Op veel plaatsen in Noorwegen kun je goed langlaufen. Loipes overal. Bij Gomobu is er goed te kiezen voor welk landschap je voorkeur hebt: hoogvlakte, meer beschutting, tradioneel in de loipe of skaten.

Gomobu is een populaire plek midden in Valdres, iets ten noorden van Fagernes. We starten in de middag in een groen/rood gemarkeerde rondloipe. Dat betekent dat je gewoon blik op oneindig kunt zetten en gewoon de loipe maar hoeft te volgen.En dat doen we dan ook. Een landschap met berken en lage dwergstruiken trekt aan ons voorbij.

De meesten komen nu al terug van hun tocht en suizen ons tegemoet omlaag. Opvallend is hoeveel kinderen hier skatend omlaag komen. Leeftijd speelt geen enkele rol. Kinderen van 2 jaar staan hier moeiteloos op de latten. En elk jaar gaan ze sneller en lkunnen ze meer kilometers aan.

Veel langlaufers gaan hier met rugzak op stap; lunchpakket en thermosfles mee. In Gomobu vul je de thermosfles en neem je je lunchpakket mee. Zelfvoorzienend zo lang als je wilt in de loipe. In de namiddag en avond is het een gezellige drukte in Gomobu. Binnen is het warm als hartje zomer, buiten vriest het licht. Morgen weer een nieuwe dag in de loipe.