Natuurlijk Scandinavië

De mooiste plekken in Zweden

  • Zweden, Skiën, Schaatsen, Wintersport

In Zweden liggen prachtige meren; uitgestrekte ijsvlakten, soms verscholen tussen de bossen. Ideaal om te schaatsen of te langlaufen. In de loop van de afgelopen tien jaar zijn er diverse plekken gekomen, waar het goed toeven is voor schaats-, ski- en langlaufliefhebbers. En dan hebben we het nog niet over alle winterse avonturen.....

Het uitgestrekte Zweden heeft veel plekken om de winter op de beste manier te beleven. In de uitgesproken wintersportplaatsen, maar ook zo maar tussendoor. Aan de rand van het bos bijvoorbeeld met een loipe voor de deur. Of in een knus gezellig country-site hotel met een meer voor de deur. De mogelijkheden voor een geslaagde wintervakantie zijn in Zweden onbegrenst. En het is nog voordelig ook door de stand van de Zweedse kroon.

Zweden is ook goed per eigen auto bereikbaar. Met de brug bij Kopenhagen-Malmö rijdt u zo van 750 km Zweden binnen. De meeste ski- en schaatslocaties liggen in Midden-Zweden. Ook is het leuk om per boot vanuit Kiel naar Göteborg te varen. U rijdt dan een stuk tussen de twee grote meren Vättern en Vännern naar de provincies Värmland, Dalarna en Jämtland. Heerlijke gebieden voor een geslaagde wintervakantie.

Met het vliegtuig kunt u naar Arlanda of Skavsta bij Stockholm vliegen en vandaaruit naar MIdden-Zweden voor uw winterse verblijf in een bos- en waterrijke omgeving. In de winter natuurlijk volop ijs.
Denk bij ijs echter altijd aan de veiligheid: de omstandigheden kunnen van plek tot plek zeer varieren.