Natuurlijk Scandinavië

De warmte van IJsland

  • IJsland

IJsland zou een land vol ijs kunnen zijn, maar is dat meestal niet. De warmte op het eiland midden in de Noord-Atlantische oceaan is regelmatig te voelen. Wie eenmaal een duik genomen heeft in de Blue Lagoon wil er naar terug.

Het water van de Blue Lagoon voelt weldadig aan. Bij het hefstigste weer is het zwavelrijke water nog steeds een verademing, misschien wel juist bij koud en guur weer. Geen wonder dat een bezoek aan de zwavelbaden dan ook verslavend werken. Het verkwikkende water, maar juist ook de leegte rondom, maakt het verblijf in het water hier tot een unieke ervaring.

Ze komen ervoor uit de hele wereld; op zoek naar juist dit stukje IJsland. Het water van Spa Lagoon heeft een heilzame en verkwikkende werking. Ook de IJslanders zelf zijn hier regelmatig te vinden.

Doordat het water tussen de luchthaven en de hoofdstad Reykjavik ligt is een een bezoek goed te combineren met een bezoek aan de IJslandse hoofdstad of met een reis door IJsland. Spa Lagoon; je kunt er eigenlijk niet omheen.