Natuurlijk Scandinavië

Foto: Fjällräven

Goed geisoleerd met synthetisch superdons

  • Zweden, Uitrusting

Fjällräven heeft twee nieuwe jackets in de collectie: Keb Loft Jacket en Övik Loft Jacket. Ze hebben één ding gemeen, beide zijn gevuld met G-Loft Supreme. Lekker lichtgewicht én perfect geisoleerd.

Veel mensen die een jacket met G-Loft passen, denken in eerste instantie dat het een jas van natuurlijk dons is. Niets is minder waar, er komt geen veertje aan te pas. Het nieuwe superdons van Fjällräven is synthetisch, ultralicht en heerlijk warm. Bovendien is G-Loft Supreme sterk, sneldrogend, zeer compact samen te persen en gemakkelijk te wassen.
Het grote voordeel ten opzichte van natuurlijk dons is dat G-Loft Supreme zijn uitzonderlijk hoge isolerende vermogen behoudt, ook onder vochtige omstandigheden.

De holle en superdunne polyestervezels van G-Loft Supreme hebben een natuurlijk vermogen om ‘clusters’ te vormen, net als dons van zeer hoge kwaliteit. Op die manier worden ontelbare kleine luchtzakjes gecreëerd die tegen de kou isoleren. Het materiaal is exclusief voor Fjällräven ontwikkeld door Goldeck Textil in Oostenrijk, dé expert op het gebied van isolatiemateriaal.