Natuurlijk Scandinavië

Met de boot naar het ijs

  • 03 februari 2016
  • Noorwegen, Zweden, Schaatsen

In Nederland kunnen we blijven wachten op ijs, maar in het noorden van Europa begint het nu pas goed. Op veel plaatsen ligt een dikke ijsvloer. Op weg met eigen auto én boot naar het noorden. En welke tocht rijd jij?

Veel schaatsevenementen in het noorden vinden in februari plaats. In de schaatskalender Noord-Europa staan ze allemaal op een rij. In Zweden en Noorwegen vinden de meeste evenementen plaats. Inmiddels hebben enkele van die plekken al de schaatskaart van Europa veroverd. Maar hoe kom je er als je niet wil vliegen en gewoon met eigen auto alles mee wilt nemen zonder bijkomende kosten? Want misschien neem je graag de latten ook mee. Sneeuw genoeg.

Een van de mogelijkheden is om met de auto naar Kiel in Noord-Duitsland te rijden en daar relaxt aan bord te rijden van de schepen van StenaLine. Wie zich tot nu toe heeft laten afschrikken voor de hoge prijzen van drank in Scandinavië kan in de shop aan boord zijn slag slaan. Al varend naar je schaatsbestemming, geen alledaagse ervaring.

Rijdend vanaf het schip in het Zweedse Göteborg (Ard en Keeesie hebben hier heel wat wedstrijden gereden). In het Nya Ullevistadion begon het allemaal. Vanuit deze stad kun je gemakkelijk koersen naar de schaatsevenementen in Noorwegen en Zweden. Een greep uit de mogelijkheden: Stetskog, Mora/Orsa/Falun/Östersund/Piteå.

Wie kiest voor een van de laatste twee locaties heeft nog wel wat kilometers te maken, maar je krijgt wel een bijzonder deel van het noorden te zien op de gens van de Zweedse wildernis. Voor liever niet zelf het wiel wil uitvinden voor een reis en verblijf naar het natuurijs en de sneeuw in Zweden kan kiezen voor de locaties uitgekozen door BuroScanbrit.