Natuurlijk Scandinavië

Met de husky's er op uit

  • Wintersport

In Noord-Europa is een wintervakantie meer dan een wintersportervaring. Een tocht met een slede vol met husky's voor je bijvoorbeeld. Voor vertrek staan ze eindeloos te blaffen en te springen. Ze willen maar één ding: rennen, en wel zo hard mogelijk.

Je kunt meestal kiezen voor zitten of staan op de slee. Degene die staat heeft het ook voor het zeggen. Hij bestuurt de slee en kan aan de noodrem trekken. Zittend of liggend in de slee ervaar je dicht bij de honden het bijzondere van deze bijzondere manier van verplaatsen in de sneeuw.

Op veel plaatsen in Noord-Europa is het mogelijk om aan een huskysafari deel te nemen. Bij veel skigebieden in de diverse landen is altijd wel een mogelijkheid, maar je kunt natuurlijk ook vooraf zoeken naar plekken waar je zo'n tocht mee kunt maken. Heerlijk om zo in alle stilte de natuur aan je voorbij te zien trekken. Beleef ook eens het avontuur van een huskysafari en verlaat de gebaande paden achter je. Een uurtje op stap is al een machtige ervaring.

Op sommige plaatsen is het ook mogelijk meerdaagse tochten met husky's te doen, bijvoorbeeld door een nationaal park in Finland. Dit vergt uiteraard een goed plan waarbij vooral ook de kleding belangrijk is. Meestal wordt geslapen in eenvoudige hutten of Sami-tenten.