Natuurlijk Scandinavië

Foto: Fjällräven Polar

Realiseer je droom: expeditie naar het noorderlicht

  • 08 oktober 2014
  • Noorwegen, Zweden

In de warmste slaapzak betoverd worden door het noorderlicht, is dat iets voor jou? Maak nu je droom waar en solliciteer naar een plaats in de Polar 2015.

Ga met negentien andere avonturiers van over heel de wereld de uitdaging aan in een hondenslee-avontuur om nooit te vergeten: Polar 2015, een vierdaagse expeditie over bergen en toendra’s. Meedingen is eenvoudig: upload een foto of video met uitleg waarom jij gekozen moet worden om mee te doen. Zorg daarna voor de meeste stemmen en je gaat mee. De tweede winnaar voor iedere regio wordt geselecteerd door de jury.

Wanneer? Van 6 tot 12 april 2015.
Waar: Van Signaldalen in Noorwegen tot Jukkasjärvi in Zweeds Lapland, 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Solliciteren voor deelname kan van 18 november tot 12 december 2014 op Fjallravenpolar.com. De uitslag is medio december.

Je gaat uiteraard in de warmste slaapzak, de Fjällräven Polar. Deze serie donsslaapzakken is ontwikkeld voor zeer koude omstandigheden. De goed geïsoleerde slaapzakken zijn getest tijdens het sleehonden-avontuur Fjällräven Polar 2012 en 2013 en afgelopen winter geïntroduceerd. De karakteristieke capuchon met afneembare synthetische bontrand volgt de beweging van het hoofd en minimaliseert warmteverlies.

Fjällräven Polar slaapzakken zijn gevuld met hoge kwaliteit dons dat uitstekende isolatie biedt en goed samen te persen is. De dons is geplaatst in box-kanalen wat koude plekken bij naden voorkomt. Een tweewegrits zorgt ervoor dat de Polar niet alleen aan de boven- en onderkant open kan, maar ook in het midden. Aan de rechterkant bevindt zich een kleinere tweewegrits, waardoor je je armen vrij hebt om bijvoorbeeld eten te bereiden. 

Om warmteverlies tegen te gaan is het van belang dat de slaapzak zo nauw mogelijk aansluit op het lijf. De slaapzak is daarom in twee verschillende lengtes verkrijgbaar: regular en long, en in twee temperatuurklassen: -20°C en -30°C. De slaapzak wordt geleverd met een waterdichte compressiezak met rolsluiting en een opbergzak.