Natuurlijk Scandinavië

Foto: Fjällräven

Super licht en geisoleerd de winter door

  • Uitrusting

In een tijd van uitvindingen van materialen en technieken helpt de natuur toch vaak een handje. Fjällräven weet dat als geen ander. Wat dacht je van de nieuwe donsbodywarmer. Maar dan geen gewone.

Bodywarmers zijn er vele en gebruik van dons in jassen en jacks is niets nieuws. Maar anders is het met Fjällräven Down Vest no.6, want de isolatie van deze bodywarmer is nog ongeëvenaard en..... ultralicht. Heerlijk warm en behaalijk dus. De isolerende eigenschappen van deze bodywarmer zijn te danken aan de ideale verhouding in dons en veren en de vulkracht.

De bodywarmer is aan twee kanten draagbaar. Met de G-1000-zijde naar buiten ben je goed beschermd tegen ruwere materialen. Een stapel hout om te stoken bijvoorbeeld. In open terrein waar je misschien goed gezien wilt worden, keer je de blauwe zijde naar buiten: UN Blue is het beste zichtbaar in alle terrein- en weersomstandigheden.

De twee van bovenaf toegankelijk grote zakken met achterliggende steekzakken op de G-1000-zijde of de twee steekzakken met rits op de blauwe zijde zijn voor het verwarmen van je handen en het bewaren van kleine spullen. De bodywarmer is zo ontworpen dat versleten onderdelen, bijvoorbeeld een rits, eenvoudig vervangen kunnen worden na jaren van intensief gebruik.

De isolerende werking van dons is in de praktijk verschillend. Let daarom bij de aanschaf van een donsproduct op de vulkracht, de zogenaamde CUIN-waarde en een goede verhouding van dons en veren. De donsproducten van Fjällräven hebben een CUIN-waarde van meer dan 750, het beste dat de markt biedt. De vulling bestaat voor 90% uit dons en 10% veren. Dit verklaart het extreem lichte gewicht en de uitmuntende, isolerende eigenschappen van het Down Vest no.6.

Bij de productie van haar dons ziet Fjällräven er streng op toe dat de rechten van dieren worden gerespecteerd. Meer informatie hierover vind je hiernaast bij de links.