Natuurlijk Scandinavië

Woolpower, de kracht van Zweedse wol

  • Zweden, Uitrusting, Wintersport

Al eeuwenlang vormde wol een goede bescherming tegen de kou. Maar wol had ook z'n nadelen. Het gekriebel bijvoorbeeld of de wasbaarheid. Woolpower uit het Zweedse Östersund maakt de comfortabelste wolproducten voor de outdoorliefhebber.

Sinds de intrede van merinowol won de wolle kleding, ook onderkleding weer enorm terrein. Maar lang voordat dit op grote schaal gebeurde had Woolpower in Östersund een methode ontdekt om wol zo te behandelen dat het prettig draagt, goed isoleert en ook nog eens goed te wassen is. De geschiedenis gaat terug tot 1972 toen Woolpower begon. Sinds die tijd zijn veel experimenten uitgevoerd om te kijken hoe wol de mens het beste comfort oplevert in de verschillende lagen.

Voor alle lichaamsdelen zijn producten ontwikkeld die de mens goed tegen de kou beschermen én comfortabel aanvoelen. Wol is daarbij steeds het hoofd ingredient geweest omdat dit product het meest natuurlijk is en het beste aanvoelt. Later zijn ook mengvormen ontstaan om producten bijvoorbeeld wat elastischer te maken of een betere pasvorm te geven.

Grappig is dat de producten die met de hand vervaardigd zijn allemaal een label hebben van wiens hand jouw nieuwe kledingsstuk komt. De producten zijn allemaal in Zweden vervaardigd. Met de inzet van de medewerkers en de beste wol en andere ingredienten heb je dus een exclusief product in handen waar je in alle sporten of gewoon wandelend veel plezier aan beleeft. Onze ervaring is in ieder geval dat hoofd, boven- en onderlijf en voeten heerlijk warm blijven en bij inspanning goed het vocht opnemen en weer afgeven. Dat was het geval bij schaatsen, langlaufen, skiën, wandelen en sneeuwschoenwandelen.